La instal·lació permetrà a l’empresa de fertilitzants estalviar el 35% en el consum d’energia de la xarxa

L’empresa de fertilitzants Sustainable Agro Solutions, SA (SAS), situada en la localitat d’Almacelles (Lleida), gaudeix ja de l’energia generada per la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum realitzada per Sofos Energia.

Amb una inversió inicial de 150.000 euros, gràcies a la planta fotovoltaica inclinada sobre coberta, SAS estalviarà un 35% en el consum de l’energia de la xarxa, la qual cosa suposa 130.000 kWh anuals, evitant així emissions atmosfèriques de més de 133.000Kg de gasos d’efecte hivernacle cada any.

“En SAS ara produirem més d’un terç de les nostres necessitats globals energètiques a partir de fonts renovables, i estem compromesos a millorar aquesta cobertura”, declara Eduard Vallverdú, Director General de SAS. “Més enllà d’innovar i crear productes de qualitat reconeguda a nivell mundial, des de SAS ens agrada liderar la categoria d’empreses del nostre sector que realment estan compromeses amb la sostenibilitat en el seu sentit més global”.

La nova instal·lació fotovoltaica de 85,25 kWp que ha executat Sofos Energia en la coberta de l’empresa dedicada al desenvolupament, fabricació i comercialització de productes associats a solucions agrosostenibles per a la cura nutricional dels cultius, està formada per 341 panells ATERSA i 3 inversors SMA de 25 kWn, la qual cosa dóna un resultat de 75 kWn.

Aquest tipus d’instal·lacions d’autoconsum per al sector industrial suposen un estalvi directe des del mateix dia de l’engegada, ja que l’energia generada per la instal·lació fotovoltaica és totalment gratuïta al llarg de tota la seva vida útil, que és de 40 anys. La inversió inicial es recupera en 7-8 anys.

Amb la implantació d’aquest sistema fotovoltaic, SAS redueix la dependència del preu de la llum que ofereixen les companyies elèctriques, diversificant l’origen de l’electricitat consumida i, d’aquesta manera, aconsegueix una millora de la competitivitat, al mateix temps que s’aconsegueix una reducció de la petjada de CO2.

Sofos ofereix un servei integral clau en mà de disseny, tramitació de permisos, provisió de materials i instal·lació, a més d’un servei de manteniment al llarg de tota la vida útil de la instal·lació.

A més, compta amb un sistema de telemonitoratge instantani propi de Sofos Energia, que permet controlar la producció fotovoltaica en tot moment. Es tracta d’un sistema molt valorat pels clients, ja que permet una vigilància permanent de la producció energètica del sistema i facilita una major producció, ja que en cas d’avaria el servei tècnic de manteniment ho detecta i actua de forma ràpida evitant, així, pèrdues de producció.

Sobre Sofos Energia

Sofos Energia és una empresa de Lleida especialista en solucions d’energia fotovoltaica per al sector industrial, agropecuari i de serveis. Compta amb més de 10 anys d’història al llarg dels quals ha fet realitat més de 300 instal·lacions per a aquests sectors. Des del 2012 està liderant la realització d’instal·lacions d’autoconsum, tant en la modalitat d’autoconsum amb injecció zero com en la modalitat de venda d’excedents.